Geschiedenis

Recreatieparadijs De Belhamel kent een rijke geschiedenis. Voorheen was De Belhamel een akkerbouwbedrijf met onder andere een witloftrekkerij. Na 10 jaar te hebben gewerkt in deze sector hadden Corné en Ria Bossers zich georiënteerd om in de recreatieve kant te gaan. Aanvankelijk waren ze van plan om in de witlofschuur het speelparadijs te gaan exploiteren. Halverwege de plannenmakerij brak er brand uit en werd de beoogde ruimte verwoest. Dit betekende dat er opnieuw gebouwd moest worden. Uiteindelijk kon twee jaar na de start van de plannen, op 13 januari 2002 speelparadijs De Belhamel worden geopend. Speelparadijs De Belhamel bestond toen uit een grote binnenspeeltuin met klim, klauter en glijbaan plezier.

Door de jaren heen werd Speelparadijs De Belhamel uitgebreid met een grote buitenspeeltuin voor nog meer klim en klauter plezier. Verder werd er ook nieuwe doelgroepen aangesproken met de groepsarrangementen. Voor familie-, vrienden-, of bedrijfsuitjes kunt u een leuk dagje uit beleven met onder andere een huifkartocht, een mooie fietstocht of een boergolfspel.

In 2009 werd De Belhamel uitgebreid met vier splinternieuwe moderne fluoriserende bowlingbanen. Bij de banen is een ruime ruimte om met diverse gezelschappen te verblijven.

Op 2 april 2011 werd er een ware Indoor Survival Hal met 6 indoor pijl en boogschietbanen geopend. Dit alles maakt De Belhamel tot een waar Recreatieparadijs voor jong en oud!

In 2015 is de vergunning verleend voor het aanleggen van een groot ( 2,50 ) ha natuurspeeltuin. Deze lokatie staat wat betreft de entree los van de Belhamel en heeft een eigen concept waarbij eigen eten en drinken toegestaan is.